2012-ben az Arany János Iskola 2 játékvár felállítására kapott támogatást az Alapítványtól. Az egyik a Virág Benedek utcában, a másik a Palotai úti tagintézményben került felállításra. 2013-ban átszervezés történt, és a Palotai úti épületbe a pedagógia szakszolgálatot helyezték. Azóta a Palotai úti játszóvárat a gyermekek nem használhatták,


Új épület szárnnyal bővült a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász által működtetett Szent Kristóf Ház Nappali Intézménye. A fogyatékkal élők birtokba vehették a Spányi Antal megyés püspök által, október 20-án felszentelt épületet. A rendezvényen megjelentek mindazok, akik munkájukkal, anyagi támogatásukkal, bátorításukkal segítették a bővítmény megszületését.2015 szeptember 24-én az Egyesített Szoc. Intézmények lakói - mint már több éve -   kirándulásukhoz a Fehérvár Travel Alapítványtól két autóbuszt kaptak.

         
A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye kamondi telephelyén az Alapítvány 530 ezer Ft-os támogatásával megújult egy tisztálkodó helyiség, amelyet a lakók boldogan vettek birtokba."Hálásan köszönjük segítségüket, mellyel megépülhetett két lépcsőfeljáró a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székesfehérvári gyermekvédelmi intézményébe, a Szent Imre Iskolaházba."

Egy új, nagyobb, többfunkciós, energiatakarékos, kombinált, elektromos sütőgéppel gyarapodott a Hatpöttyös étterem.

Köszönettel fogadtuk a I-012-1/2015. számú pályázatunk pozitív elbírálását,melyet az alapítvány kuratóriuma 2015.március 27-én tartott ülésén  hozott, melyben az alapítványunk 2.500.000 Ft összegű támogatást kapott kisbusz vásárlására.

A Fehérvár Travel Alapítvány közel 4.000.000 Ft-t támogatást nyújtott az autistákat segítőknek, egy komplex program megvalósításához.
A sajtótájékoztatóról készült összefoglaló megtekinthető a Fehérvár TV-ben, az alábbi linkre kattintva.
http://www.fehervartv.hu/video/index/13549

A tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthona 272 ellátottja életét nagy elkötelezettséggel követi nyomon a "Jövőt Nekik is" Alapítvány.  A 2005-ben épült szabadtéri mozgásfejlesztő centrum kültéri sport eszközeit kikezdte az idő vasfoga, balesetveszélyessé váltak, ezért le kellet bontani azokat.

A 2015-ös év  januárjának közepétől a Rákóczi úti Otthonban is kénytelenek voltak a lakók elszenvedni a február legvégéig tartó zárlatot, látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt.  Ezalatt a feladatom a minél intenzívebb személyes kapcsolat, beszélgetés, felolvasás, meghallgatni minél több lakót, akik  már nagyon várták, hogy hozzátartozóikkal ilyen hosszú idő után találkozhassanak.

A 2014. év, igazi ajándék volt számunkra, hiszen jelentős változások történtek a Szent Kristóf Ház életében. A Fehérvár Travel Alapítvány támogatásával, régi álmunk válhatott valósággá, hiszen az Alapítvány által megvásárolt és átalakított Udvarhelyi utcai házban elindulhatott a támogatott lakhatás.


2015 január 29-én a Ciszterci Szent István Gimnázium ismét vendégül látta a Szent Kristóf házasokat, ami már három éves hagyomány nálunk. A diákok is izgatottan várták az érkezésüket. Már a programok elkezdése előtt mindenki megtalálta a maga párját, akivel közösen élvezhette a programokat. Az iskola diákjai meglepetés produkciókkal készültek a vendégeknek. Először a Ciszter Band lépett fel, melyben nem csak diákok léptek fel, hanem maga Orosz Ágoston Igazgató Úr is leült a zongorához, teljesítve ezzel egy régebbi ígéretét. Ez után az énekkar ritmusjátékát hallhattuk. Utolsó fellépőként a felsős színjátszó szakkörösök tehetségét is megcsodálhattuk. A Rómeó és Júlia musicalből adtak elő egy részletet. A meglepetések után még több meglepetés következett. A szerencsekeréknél izgalmas nyeremények sorakoztak fel. Eközben farsangi maszkok készítésére is volt lehetőség, melyet mindenki élvezettel kihasznált. Az egész program alatt vidám hangulat uralkodott. A tánc és az éneklés egyaránt jelen volt. Nekünk, ciszteres diákoknak minden évben különösen várt esemény ez. Tanárainkkal együtt nagy lelkesedéssel fogadjuk, barátként köszöntjük őket. A megjelenteknek szívügye a hátrányos helyzetűek támogatása. Ezen programok alatt számos barátság jött létre. A Szent Kristóf házasokkal folytatott beszélgetésekből kiderült, hogy ők is izgatottan várják ezeket az alkalmakat.

(Hegyi Laura , Varga Mátyás)

{AG}SZKH-2015{/AG}