A hosszúsétatéri Idősek Otthonában

a labdarúgó világbajnoksággal párhuzamosan megrendezték a „Házi Foci Világbajnokság”-ot. A többfordulós versenyben a következő számokban mérhették össze erejüket a versenyzők:
1. forduló: egy TOTÓT kellet kitölteni, amelyben labdarúgással kapcsolatos kérdések szerepeltek.
2. forduló: ügyességi feladatként bábukkal fejeltek.
3. forduló: minél gyorsabb mezcsere, amelyben a „szövetségi kapitányok” segíthettek.
4. forduló: 11-es rúgásokkal folytatódtak a mérkőzések. A bentlakók közelebbről rúghattak labdába, a szövetségi kapitányok távolabbról.
5. forduló: fergeteges asztali foci.
A csapatok a következő színekben indultak:
Argentína, Hollandia, Németország, Brazília, Spanyolország.
Résztvevők:
  • Az otthon bentlakói alkották a csapatokat.
  • A „szövetségi kapitányok” a személyzet, a vezető gondozó, a gondozók, a konyhai dolgozók soraiból kerültek ki.
  • A FIFA vezetőségét a takarítónők és a Fehérvár Travel Alapítvány munkatársa alkották.
A mérkőzések után a győztesek elnyerték méltó jutalmukat: a bronz cipőt, az ezüst cipőt, az arany cipőt, a gólkirály címet és a legjobb kapus címet. (A szabálytalanságokat sárga és piros lapokkal „jutalmazták”.)
Az eredményhirdetés után minden résztvevő és még az ágyhoz kötött lakók is közösen fogyasztották el a Fehérvár Travel Alapítvány által erre a rendezvényre ajándékozott jégkrémét.

Egy másik alkalommal „Szellemi torna”-n mérhették össze erejüket a lakók: foglalkozásokat, növényeket, városokat, fogalmakat, közmondásokat kellett kitalálniuk úgy, hogy csak a mással hangzókat ismerhették meg a versenyzők. Közben a Fehérvár Travel Alapítvány jóvoltából édességgel, rágcsálnivalóval, üdítővel kínálták a résztvevőket.[Vissza]