A Szép Jelen Alapítvány 1991-ben alakult azzal a céllal, hogy fogyatékossággal élő, egészségkárosodott, gyermekek és felnőttek csoportjai számára civil összefogás keretében rekreációs programokat valósítson meg. Ennek érdekében 1992-94 között a Vértes hegységben, Gánt-Bányatelepen adományokból felépült a „Fecskepalota” üdülőház, amely 1994. június 15-i megnyitása óta egész évben folyamatosan fogadja hátrányos helyzetű vendégeit és civilszervezetek, közösségek csoportjait.

A fennállása óta eltelt 24 évben mintegy 36.000 vendég fordult meg a Fecskepalotában, több mint 130.000 vendégéjszakát töltve el. Évente átlagosan mintegy 1400 fő hátrányos helyzetű személyt és kísérőt fogadnak, jellemzően 3-4 napos turnusokban, januártól decemberig.

A fent említett sok-sok vendég bizony elkoptatta, elnyűtte a "Fecskepalota" közösségi terének, "tornatermének", közlekedőjének a műpadlóját. A padló balesetveszélyessé vált, állapota miatt megérett a cserére. A "Fehérvár Travel" Alapítvány közel 1 MFt-al támogatta a felújítást.

    


[Vissza]