Február 23-án ünnepelte megalakulásának és működésének 10 éves jubileumát a "Fehérvár Travel" Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért. E jeles eseménynek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház adott helyet, amelyet ezúton köszönünk meg az intézmény igazgató asszonyának.

A program Ribi Péter alapító köszöntőjével kezdődött, amelyben visszaemlékezett, hogy hogyan született meg gondolataiban az Alapítvány létrehozásának ötlete. Külön megköszönte Ugrits Tamásnak, a kuratórium első elnökének az alapítással járó munkáját, a legnehezebb első lépések megtételét. Igari Antal - a kuratórium jelenlegi elnöke - megnyitó beszédében összefoglalta, hogyan vette át a staféta botot elődjétől és hogyan köteleződött el feladatai ellátására.

       

Ezt követte Ugrits Tamás kurátor és Mészáros Imre irodavezető beszámolója a elmúlt 10 év munkájáról, arról a fejlődésről, amelynek következményeként az Alapítvány tevékenysége kibővült, szervezettebbé vált, kialakította mai arculatát. A beszámolójukat képekkel és számokkal illusztrálták.

A sok-sok támogatott közül Orbán Péter a Szép Jelen Alapítvány képviselője, a gánti Fecskepalota vezetője köszönte meg az Alapítvány támogatását és azt a tevékenységet, amely nyomán egy valódi közösség jöhetett létre. Ez a közösség szellemiségében és gyakorlatában példa és iránymutató mindenki számára.


A Ciszterci Szent István Gimnázium táncos párja táncbemutatóval lepte meg a jelenlévőket, majd az iskola irodalmi színpada mutatott be egy Karinthy novellát, amely szórakoztatott és tanított is egyben. A műsort korábban támogatott pályázóink beszámolója követte, amelyben elmesélték, hogyan élték át a támogatás örömét és mit jelentett életükben az alapítványi segítségnyújtás.

   

Az Alapítvány megköszönte a Fejér megyében dolgozó családsegítő munkatársak sok-sok munkáját, támogató szerepét, amellyel lehetővé tették, hogy rászoruló embertársaink sikeres pályázatot nyújthassanak be.

  

A Szent Kristóf Ház intézményvezetője Magyar László fejezte ki köszönetét a támogatásért, amely lehetővé tette a Ház bővítését az ellátottak számának növelését, akik verses, zenés műsorukkal teremtették meg az est visszaadhatatlan hangulatát, igazi örömét.

   

A programot követően a résztvevők egy vendégség keretében beszélgethettek, ismerkedhetek, folytathatták a közösségteremtő együttlétet ...[Vissza]