A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület 2018. július 2-6. között rendezte meg a fogyatékossággal élő emberek XXXI. Országos Speciális Művészeti Fesztiválját Székesfehérváron.

 Határok nélkül - Speciális Művészeti Fesztivál Székesfehérváron

A kulturális fesztivál elsődleges célja az értelmi fogyatékos emberek otthonaiban, rehabilitációs intézeteiben, napközi otthonaiban és speciális iskoláiban működő művészeti műhelyekben és kultúrkörökben végzett művészeti munka és kulturális tevékenység bemutatása.

Kiemelendő cél továbbá a többségi társadalom tagjaihoz való közelítés, az integráció lehetséges módon történő előmozdítása és az a kezdeményezés, hogy a sérült alkotók és művészeti csoportjaik a Fő utcán felállított színpadon is bemutatkozhattak.
Délutánonként válogatott zenei- és táncprodukciók kerültek színpadra, esténként koncerteken szórakozhattak a résztvevők.

 

A sűrű program mellett kísérőrendezvények is kiemelt helyet kaptak: az MSMME kiállításai, a korábbi fesztiválok fellépőiről készült SZínpadKÉPEK, a sérült alkotók munkáiból álló festménykiállítás, valamint az MSMKE speciális filmes napok filmvetítései.

Péntek délelőtt a Vörösmarty Színházban az eseményt záró fergeteges hangulatú produkciók között mondott köszönetet az Alapítványnak Asztalos Zsolt a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület elnöke a kiemelt támogatásért, amely nélkül az utcai, színpadi rendezvények nem valósulhattak volna meg.


[Vissza]