Az alapítvány célja, hogy támogassa a rászorulókat, elesetteket, hajléktalanokat, hátrányos helyzetűeket, fizikai és szellemi fogyatékossággal élőket, illetve beteg időseket és gyermekeket, elsősorban olyanokat, akik más forrásból nem számíthatnak támogatásra.

Az alapítvány kuratóriuma negyedévenként (január, április, július, október) ír ki pályázatot, és a negyedév végén hirdet eredményt. Az alapítvány egy pályázati időszakban intézményeket és olyan magánszemélyeket támogat, akiket szociális, karitatív vagy egészségügyi intézmények ajánlanak. Az alapítvány más alapítványt anyagiakkal nem kíván támogatni.

Támogatásban évente csak egyszer részesülhet ugyanaz a személy, vagy intézmény. Az elnyerhető összeggel elsősorban olyan pályázatot kíván támogatni az alapítvány, amely konkrét, a hosszabb távú, tartós megoldást elősegítő célt szolgálja.
Az alapítvány számára fontos, hogy a támogatási összeg maradék nélkül a nyertes pályázat céljára fordítódjék; ezt a folyamatot minden esetben nyomon követjük. Alapítványunk támogatási célcsoportja elsősorban Székesfehérvár és környéke.

[Vissza]