Az Alapítvány 2012. október 27-én részt vett a BOCS Alapítvány szervezésében, a móri kistérségben megrendezésre került "Fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családok és segítőik" c. minikonferencián.
A konferencia témái voltak: szülők megküzdési stratégiái és mentálhigiénés kísérése, akadálymentesítés, gyógytorna lehetőségek, a sörédi tábor, látássérültek segítése, fogyatékos gyermekek napközbeni ellátása. A témákat számos, fogyatékkal élőket segítő, támogató, gondozó, ellátó szervezet képviselője előadások formájában tárta a résztvevők elé. A program célul tűzte ki, hogy az együttléttel erősíti a helyi közösségi kezdeményezéseket.

Az Alapítvány egy bemutatkozó, képekkel illusztrált előadással járult hozzá a konferencia sikeréhez, melyben kitért a fogyatékosság és a szociális helyzet árnyalt kapcsolatára, a fogyatékosság melletti hangsúlytevésre. A szünetben többen kértek tanácsot Mészáros Imrétől, az előadótól személyes problémáik pályázat útján történő megoldási lehetőségeire.

A minikonferencia eredménnyel zárult, családias, jó hangulatú és légkörű, a fogyatékkal élők problémái iránt nyitott volt, a szakmai igényeknek és az érintettek igényeinek is megfelelt.

[Vissza]