2012. április 17-én az alapítvány két munkatársa részt vett Kecskeméten a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola "Szemléletváltó Nap"-ján.
Az iskola tartalmas és tevékeny együttlétnek adott helyet az ÉNO (Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona) egy kis létszámú csoportjának és a diákoknak. A Kadás fiatalok nagy szeretettel fogadták a csapatot. Tágas teremben előkészített foglalkozások keretében ismerkedtek meg velük. Elsősorban a kézműves munkák részesültek előnyben, több technikával, sok szín felhasználásával, együttes munkával készültek pillangók, papírszalag figurák. Később egy közös táncolás fonta még szorosabbra a kapcsolatot. Sok kacagás, nevetés és barátság szövődött aznap, a diákok és az ÉNO-sok között.

A szemléletváltó nap célja, hogy a középiskolás korosztály közelebb kerüljön a különböző fogyatékkal élő emberekhez, ezáltal elősegítve a tolerancia kialakulását és a tapasztalatok bővítését. A program sikeresen zárult, hiszen a Kadás diákok nyilatkozatai telis-tele voltak pozitív megnyilvánulásokkal, melyek a jövőre nézve bíztató eredményekkel kecsegtetnek!Reméljük, a Kadás élmények következményeként a jövőben Székesfehérváron is megteremtődhet hasonló együttlét a fogyatékkal élők és a diákok között.

{AG}Szemleletvalto-nap{/AG}

[Vissza]