2016. január 14-én az Alapítvány kuratóriumának elnöke részt vett Martonvásáron a Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon újévi rendezvényén. Ide meghívták valamennyi jó szándékú támogatójukat, akik anyagilag vagy önkéntes munkával segítik az intézmény dolgozóinak áldozatos munkáját. A Fehérvár Travel Alapítvány a rászorulókért az I-011-1/2015 sz. pályázat keretén belül 4 db WC átalakítását, felújítását finanszírozta 1.570.000 Ft támogatás megítélésével.Az esztétikusan kivitelezett munkák jó minőségben elkészültek, ezzel is hozzájárulva a fizikailag és szellemileg sérült fiatal gondozottak minél színvonalasabb ellátásához. A 6 és 18 év közötti fiatalok őszinte örömmel fogadták a meghívott vendégeket. A nevelő-gondozó tevékenységet közvetlenül támogató alapítvány, egyben az intézmény vezetőjének beszámolóját oldott hangulatú műsor követte. Először az iskola diákjaiból álló zenekar produkcióját tekinthettük meg videó felvételről. Ezt követően mintegy háromnegyed órás fergeteges produkció élvezői és résztvevői lehettünk. Egy ötfős (1 lány, 4 fiú) népzenészekből álló csoport rendkívüli tehetséggel, a gondozottak iránti türelemmel és őket kivétel nélkül magukkal ragadva felejthetetlen táncot, játékot, éneklést produkáltak. Az iskola tanulói alkalmi hangszereikkel önfeledten kísérték a profi táncosokat, és a végére nagy közös körtánccá vált a program. Ebbe több nevelő és az intézményt működtető alapítvány tagjai, valamint a meghívottak többsége is bekapcsolódott.

Végül a nevelők a meghívottakkal egy őszinte baráti beszélgetésen osztották meg eddigi eredményeiket, további terveiket és természetesen nehéz munkájuk során előforduló, de szeretettel viselt problémáikat is. Egyúttal mindenkit hívtak újabb látogatásra.

Végül egy rövid séta során végigkalauzoltak az épületen, melynek során további javítási, fejlesztési elképzeléseiket sikerült megismerni.

{AG}martonvas{/AG}

[Vissza]